Рекомендації перед лікуванням зубів уві сні (в наркозі)

05.04.2021 linked
Автор статті:
Хірург, Хірург-імплантолог

У нашій клініці "Дент Арт" в Києві використовуються різні методи антистрес-терапії, включаючи і лікування зубів уві сні. Цей та інші види знеболювання повністю безпечні для вас. А щоб ви перенесли анестезію максимально легко і без якихось проблем, потрібно лише дотримуватися рекомендацій наших досвідчених анестезіологів.

Як підготуватися до лікування зубів уві сні (в наркозі)?

Як правило, перед лікуванням проводиться консультація з лікарем-анестезіологом. Він оцінює фізичний статус пацієнта і дає рекомендації по додатковим обстеженням і підготовці до анестезії. В ідеалі потрібно:

  • зробити ЕКГ з ортостатичною пробою. Підійде і готовий результат, якщо ви нещодавно робили електрокардіограму (не більше 6 місяців тому);
  • загальний аналіз крові та оцінка згортання крові (результат актуальний протягом 1 місяця);
  • загальний аналіз сечі;
  • додаткові консультації з терапевтом і профільними лікарями (при супутніх патологіях).

Коли всі обстеження пройдено, проводиться повторна консультація з анестезіологом.

Напередодні наркозу потрібно дотримуватися певної дієти. Так за 2 години не можна їсти і пити. У той же час не заборонено:

  • поїсти за 6 годин до процедури (або за 8 годин, якщо в меню є м'ясо);
  • перекусити за 4 години (припустимо, вжити легкий сніданок з вівсянкою або йогуртом);
  • випити води, чаю або соку за 2.5 години до наркозу.

Нагадаємо, до звичайного місцевого знеболювання додаткова підготовка не потрібна.

Чому лікування зубів уві сні (в наркозі) повністю безпечне?

Наша клініка "Дент Арт" дотримується всіх актуальних міжнародних стандартів стоматологічного лікування. Особливо суворо вони регулюють заходи безпеки при використанні різних методів знеболення / седації. Як результат, в ході лікування уві сні передбачений анестезіологічний моніторинг, який відстежує в режимі реального часу всі необхідні показники пацієнта, включаючи глибину седації. Отже, кожна людина отримує саме ту дозу препаратів, яка потрібна.

Для занурення в сон застосовується безпечний препарат Пропофол, у якого відсутні абсолютні протипоказання.

До базових факторів забезпечення безпеки кожного нашого пацієнта відноситься дотримання режиму стерильності і використання одноразових витратних матеріалів високої якості (які пройшли сертифікацію).

Що є нормою після антистрес-лікування, а що - ні?

Як правило, вже через 10-15 хвилин після завершення стоматологічних маніпуляцій пацієнт прокидається і добре себе почуває. Ще кілька годин він може відчувати оніміння в тих місцях ротової порожнини, де вводилося місцеве знеболення.

У дорослих на відміну від дітей ніяких поведінкових змін не відбувається. А ось дитина до 10 років після може або бути максимально активною, або навпаки, стомленою.

Якщо анестезіолог не дав додаткових рекомендацій, то приймати їжу можна мало не відразу після пробудження. Правда, краще спочатку випити води і простежити за реакцією організму. Якщо немає дискомфорту або легкої нудоти, то можна зробити легкий перекус, а через 30 хвилин - прийом їжі.

У поодиноких випадках до 3 годин може зберігатися почуття укачування або легка нудота, що вважається допустимим. Певна річ, що поспішати з прийомом їжі в цьому випадку не варто.

Якщо подібний стан не проходить довше або вас турбує щось ще, то слід відразу ж звертатися до нашого анестезіолога або лікуючого лікаря.

Стаття носить інформаційний характер, не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

Детальніше про послуги