Комп'ютерна анестезія STA

01.11.2021 linked
Автор статті:
Терапевт, Хірург, Ендодонтист

Нові технології, які впроваджуються у стоматології, здатні зняти будь-які страхи, пов'язані з лікуванням зубів. Як відомо, здебільшого для знеболювання використовується місцева анестезія. Вона ефективно знімає біль, але безпосередньо під час введення анестетика шприцом провоку неприємні відчуття та сам біль. А вже після завершення лікування нерідко зберігається тривала втрата чутливості язика чи губ.

Сьогодні навіть цих двох прикрощів можна уникнути. Допомагає цьому комп'ютерна анестезія STA. Для цього у нас у «Дент Арт» використовується спеціальне обладнання Single Tooth Anesthesia System. Завдяки йому тепер можливе лікування зубів без болю взагалі, тобто навіть на етапі знеболювання. А ще пацієнту не доведеться бачити класичні голки, а дитині можна сказати, що ніяких шприців у стоматолога не буде, адже для введення знеболювальних препаратів використовуються стерильні одноразові наконечники.

Чому комп'ютерна анестезія STA така хороша?

У цієї нової технології знеболювання є такі незаперечні переваги:

  1. Анестезія виконується невідчутно, делікатно та без болю. А це важливо для найтривожніших і найчутливіших пацієнтів, включаючи маленьких дітей.
  2. Анестетик ефективно працює та допомагає виконати лікування зубів без болю.
  3. Комп'ютерна система забезпечує точність дозувань при введенні знеболюючих препаратів. Тому після завершення лікування зубів не виникає оніміння щік, язика чи губ.
  4. Ефект знеболювання досягається швидше: зазвичай приблизно за хвилину.
  5. За рахунок зниження доз мінімізується ризик алергічних реакцій або інших побічних ефектів.
  6. Таке знеболювання підходить практично всім, у тому числі вагітним жінкам, пацієнтам із підвищеним артеріальним тиском.

Що таке комп'ютерна анестезія та як вона проводиться?

Знеболення STA передбачає введення анестетика під контролем комп'ютера. При цьому процедура не відчувається пацієнтом, тобто він не відчуває болю при введенні анестетика. Система схвалена Американською асоціацією стоматологів і вже вважається найоптимальнішим способом місцевої анестезії.

Якщо традиційне місцеве знеболювання здійснюється за допомогою шприца та уколу в районі ясен, то комп'ютерна анестезія виконується інакше:

  • процес введення анестетика контролює комп'ютер з мікропроцесором. Він регулює швидкість подачі речовини та дозування;
  • спочатку спеціальний наконечник системи притискається до знеболювання, і перша доза анестетика подається без проколу;
  • чутливість тканин вже знижується, після чого спеціальна голка мінімальної товщини, що обертається, проникає всередину і подає потрібну дозу анестезії. Все проходить делікатно та без болю, а головне — досягається необхідний ефект від анестезії;
  • під час руху голки обладнання зчитує інформацію про опір тканин. Ці дані допомагають визначити оптимальну швидкість запровадження препарату, виключити як біль, так і інший дискомфорт, на кшталт відчуття печіння чи розпирання.

Сама система STA — це невеликий блок зі змінними наконечниками, що нагадують звичайну ручку для письма.

Комп'ютерна анестезія подобається всім пацієнтам, але особливо рекомендована вона тим, хто боїться уколів, та дітям. Завдяки STA у найменших пацієнтів не виникає страху перед лікуванням зубів, а після візиту до стоматолога залишаються виключно позитивні враження.

Стаття носить інформаційний характер, не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

Детальніше про послуги